تعداد زائران عمره در ماه رمضان 50 درصد کاهش مییابد
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: تعداد زائران عمره در ماه رمضان نصف میشود، عمره رمضان از 27 مرداد آغاز و تا 17رمضان آخرین پرواز بازگشت به کشور انجام میشود بنابراین در ایام شلوغ عمره رمضان زائران ایرانی در عربستان نیستند، بنابراین نیازی به توقف عمره رمضان به خاطر بیماری آنفلوانزای جدید نیست.
مصطفی خاکسار قهرودی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس افزود: از هفدهم ماه مبارک رمضان آخرین پرواز زائران به سمت ایران انجام میشود و زمان شلوغ و نگران کننده ماه مبارک رمضان که تعداد عمره گزاران بسیار زیاد است و گفته میشود که از تعداد حجاج تمتع نیز بیشتر است زائران ما در عربستان نیستند.
به گفته خاکسار قهرودی طبق برنامه زمانبندی شده از قبل از 27 مرداد اعزام زائران عمره به سمت عربستان متوقف میشود و چهارم ماه مبارک رمضان بازگشت زائران به کشور آغاز میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت یاد آور شد: تعداد زائرانی که در روزهای ماه مبارک رمضان در عربستان حضور دارند نصف تعداد زائران روزهای عادی است. به عنوان مثال اگر در شرایط عادی 60 هزار زائر در عربستان داریم در این روزها حدود 30 هزار زائر وجود دارد.
خاکسار قهرودی با تأکید بر این موضوع که در ماه مبارک رمضان ورودی به عربستان نداریم، گفت: حضور زائران 50 درصد ظرفیت عادی است و این 50 درصد از چهارم ماه مبارک شروع به بازگشت به کشور میکنند.
به گفته رئیس سازمان حج و زیارت در هنگام شلوغی زائران در ماه مبارک رمضان در عربستان ایران زائری در این کشور ندارد.
خاکسار قهرودی اضافه کرد: هر روز که جلوتر میرویم با توجه به محدودیت اعلام شده برای جلوگیری از اعزام زائران زیر 5 سال و افراد بالای 65 سال و بیماران زائران ایرانی کمتر میشوند.
به گفته خاکسار قهرودی به لحاظ فضای ایجاد شده تعدادی از افراد نیز خودشان از این سفر انصراف میدهند. بنابراین با توجه به شرایط پیش آمده تعداد زائران کمتر است.
وی با اشاره به اینکه در اوایل ماه مبارک رمضان تعداد زائران 50 درصد ظرفیت فعلی است، گفت: از 4 مرداد نیز خروجی داریم و همچنین با توجه به این موضوع که از 27 مرداد نیز اعزامها متوقف میشود لذا پیش بینی میشود با توجه به وضعیت آماری موجود عمره ادامه پیدا کند و وضعیت نگران کننده نیست.
وی با بیان این مطلب که برخی تصور میکنند زائران ایرانی 20 روز در ایام ماه مبارک رمضان در عربستان میمانند، گفت: این طور نیست برخی از زائران فقط 4 روز برخی بین 5 تا 7 روز و نهایتاً تعداد کمی از زائران بین 10 تا 15 روز در عربستان میمانند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان این مطلب که از 10 ماه مبارک رمضان هیچ زائر ایرانی در مدینه وجود ندارد، گفت: در هفدهم ماه مبارک رمضان نیز تمام زائران از مکه خارج شده و دیگر هیچ زائری ایرانی در عربستان وجود ندارد.
خاکسار قهرودی اضافه کرد: با توجه به این وضعیت و شرایط خاص اعلام شده ما فکر میکنیم نیازی به تعطیل عمره در ماه رمضان نیست در عین حال باید اجازه داد که کمیتههای تخصصی این موضوع را بررسی کرده و تصمیم بگیرند.
به اعتقاد خاکسار قهرودی کار باید از مجرای تخصصی خود طی شود و طرح مسائل و اظهار نظر غیر تخصصی درست نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حد تمتع زیر 2 میلیون زائر وارد عربستان میشود، گفت: در عمره این عدد به 3 میلیون میرسد که 800 هزار زائر از آن ایرانیها است.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال توقف عمره چه میزان است گفت: ما تابع تصمیم گیری در نظام هستیم هر تصمیمی که گرفته شود ما تبعیت میکنیم. اما برخی از اخبار غلط مردم را نگران میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که در مبادی ورودی ایران زائران کنترل بهداشتی نمیشوند، گفت: این وظیفه سازمان حج و زیارت نیست اما در جلسات مسئولان امر اعلام میکنند که این کار را انجام میدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال توقف حج تمتع چه میزان است گفت: این امر در گرو بررسی تخصصی و اظهار نظر مراجع شرعی است و هر تصمیمی که در کشور گرفته ما آن را اجرا خواهیم کرد.
وی ادامه داد: برای توقف تمتع باید موضوع از هم جنبه تخصصی و هم از جنبه فقهی و شرعی مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت هر تصمیمی گرفته شود ما آن را اجرا میکنیم.
وی در پایان اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان کاهش نزولی زائر را داریم و خیلی وضعیت نگران کننده نیست و وضعیت زائران در این ایام مشابه وضعیت فعلی است.