استفتاء از مراجع تقلید ممنوعیت سفر حج به دلیل آنفلوآنزای خوکی؟
مراجع تقلید به دنبال شیوع بیماری آنفلوآنزای خوکی در عربستان و نگرانی مسئولان و حجاج از گسترش این بیماری در سطح کشور، به استفتاء خبرگزاری جمهوری اسلامی ، پاسخ دادند.
به گزارش ایرنا، آیت الله مکارم شیرازی مرجع عالم تشیع در پاسخ به این سوال که اگر زائران با تصویب اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه و تصمیم مقامات دولتی از این سفر منع شوند، آیا وجوب حج از ایشان ساقط میشود؟، ایشان پاسخ دادند:
فعلا اظهار نظر درمورد این موضوع زود است. لازم است تا زمان حج تمتع صبر کرد.
آیت الله یوسف صانعی، از دیگر مراجع تقلید نیز در پاسخ به ایرنا درخصوص شیوع بیماری آنفلوآنزا در منطقه و مشاهده مواردی از زائران عمره از ابتلا به این بیماری تاکید کرد: چنانچه مبارزه با شیوع این بیماری خطرناک در منع کردن بعضی از افراد از حضور در جمعیتهای زیاد نظیر حج باشد، منع نمودن به خاطر ضررها و حرجها به خود اشخاص و جامعه واجب و لازم شرعی و عقلی است.
براساس این استفتاء اگر فردی بعد از آگاهی به خطر، به طریقی توجه ننموده و مبتلا شود، ضامن همه خسارتهای احتمالی جانی و مالی افراد دیگر و جامعه است. با فرض اینکه حج موجب وارد شدن ضررها و حرجها به فرد و جامعه باشد و رفتن حج ممنوع باشد - هرچند بقیه شرایط استطاعت را داشته باشد - در سال منع مستطیع نبوده و حج بر او مستقر نشده است.
آیت الله سید علی سیستانی، نیز در پاسخ به این سوال که با توجه به وجود نگرانی بسیار زیاد نسبت به انتشار گسترده آنفلوآنزای خوکی بین حجاج که پیش بینی میشود موجب به وجود آمدن یک فاجعه انسانی شود، موضع شریعت اسلامی درباره وجوب برگزاری حج امسال چیست؟، پاسخ دادند: برگزاری حج واجب است مگر اینکه ضرر آن موجب نگرانی عقلا شود.
در هفتهای که گذشت در حوزه شرق مدیترانه سازمان بهداشت جهانی شامل ???? کشور از افغانستان گرفته تا مراکش، ابتلا به ویروس آنفلوآنزای خوکی بیش از هزار مورد گزارش شده است .
عربستان با بیشترین موردهای ابتلا مدتی است است که اطلاعات خود را به روز نکرده است اما گزارشها حاکی از آن است که آنفلوآنزای خوکی در عربستان بطور روز افزون تلفات دارد.
گزارش مقامات بهداشتی جمهوری اسلامی ایران حاکی از آن است که تاکنون ???? نفر به ویروس این بیماری مبتلا شده اند.
گزارش سازمان بهداشت جهانی نیز حکایت از این دارد که تاکنون حدود ? ????نفر براثر این بیماری جان باخته اند.
برخی کارشناسان معتقدند که با توجه به شیوع آنفلوآنزای خوکی در عربستان سعودی و امکان گسترش ابتلای این بیماری در زایران ایرانی، به نظر میرسد که تجدیدنظر در اعزام زایران به عمره و یا محدودسازی برای اعزام تمتع امسال، میتواند به عنوان یک نگرش جدی در دستور دست اندکاران امور حج و مراکز تصمیم گیر در این زمینه قرار گیرد. با این حال، جمع دیگری از کارشناسان نیز میگویند لغو سفر حج، تاثیر خاصی در جلوگیری از شیوع این بیماری ندارد و شیوع آنفولانزآی نوع ? A?با سرعت ? ??تا ? ??برابر آنفولانزآی معمولی در سطح جهان ادامه دارد.