سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرکت خدمات زیارتی آیت میامین

واگذاری فیش حج تمتع آزاد شد

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مطابق مقررات جدید محدودیتی برای واگذارکننده‌های فیش حج تمتع ‌وجود ندارد ولی دریافت‌کننده‌ها در صورتی که از بستگان نسبی و یا بستگان سببی فرد واگذار کننده نباشند ‌‌باید‌ سن آن‌ها بالاتر از 50 سال باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس ، مصطفی خاکسار قهرودی در نشست خبری سازمان حج و زیارت درباره امکان جابه‌جایی یا واگذاری فیش‌های حج تمتع اظهار داشت: با هدف نظام‌مند کردن و ارائه تسهیلات بیش برای جابه‌جایی مسافران تدابیری در نظر گرفته شده که اجرای آن یک هفته بعد از ثبت‌نام زائران در کاروان‌ها یعنی 6 تیر‌ عملیاتی می‌شود.

وی با بیان این که در گذشته اگر کسی می‌خواست مطابق مقررات فیش خود را به فرد دیگر واگذار کند، نمی‌دانست که باید به کجا مراجعه کند، افزود: امسال 150 دفاتر که دارای مجوزند می‌توانند امور مربوط به واگذاری فیش‌های حج تمتع را انجام دهند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به این که اطلاعات و نشانی این دفاتر در سایت‌های سازمان حج و زیارت وجود دارد، گفت: دریافت کننده و واگذار کننده با مراجعه به این دفاتر و ثبت اطلاعات با یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند و برای جا‌به‌جایی فیش‌ به توافق می‌رسند. ‌

خاکسار قهرودی گفت: هزینه‌ای که دفاتر از دریافت‌کننده و واگذار‌ کننده در مجموع 30 هزار تومان است.

وی تأکید کرد: با این روش، دلالی به طور قطع از بین نمی‌رود ولی کارها با مکانیزمی انجام می‌شود که منجر به کاهش سردرگمی مردم می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره هزینه‌های تمام شده برای حاجیان عنوان کرد: هزینه‌ها نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش یافته ولی با مساعدت‌های بانک‌ها 10 درصد از 25 درصد جبران شده است.

وی دلیل افزایش هزینه‌ها را افزایش قیمت اجاره مسکن و بهبود امکانات در نظر گرفته شده برای زائران دانست و اظهار داشت: به علت تخریب گسترده در اطراف مسجد‌الحرام اجاره منازل در مکه 60 درصد رشد داشته و در مدینه نیز این رقم به 30 درصد می‌رسد.

خاکسار قهرودی افزود: قیمت ارز نیز از 920 تومان به 950 رسیده اما با استفاده از مساعدت‌های بانک بخش از هزینه‌های زائران کاهش یافته که فراتر از تعهدات بانک‌هاست.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان این که برای ثبت نام در کاروان‌ها در سال جاری، امکان پیش ثبت‌نام فراهم شده است، بیان داشت: نرم‌افزاری در همین زمینه تهیه شده و تاکنون 47 هزار نفر پیش ثبت‌نام کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: امکان پیش‌ ثبت‌نام از طریق تلفن و تلفن همراه وجود دارد و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر سازمان حج و زیارت برای ثبت‌نام در کاروان‌ها نیست.

خاکسار قهرودی افزود: زمان ثبت‌نام قطعی در کاروان‌ها از 29 خرداد آغاز و تا دو هفته ادامه می‌یابد.

به گفته وی پائین‌ترین هزینه برای زائران بیت‌الله‌الحرام 2 میلیون و 290 هزار تومان و بالاترین قیمت 3 میلیون و 700 هزار نفر است.

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که سرنوشت 50 هزار زائری که به دلیل همراه داشتن مواد مخدر در عربستان دستگیر شده‌اند چه می‌شود، اظهار داشت: بیش از 100 نفر از زائران ایرانی در عربستان دستگیر شده‌اند که بسیاری از این افراد مقدار کمی مواد مخدر برای مصرف شخصی خود به همراه داشته‌اند و عموماً از افرادی بودند که از این مواد برای تسکین درد استفاده می‌کردند.

وی افزود: دولت عربستان نیز برای این که از این اقدام جلوگیری کند، مجازات سختی را در نظر گرفته است در حالی که مجازات تناسبی با جرم واقع شده‌ ندارد.

وی گفت: با هماهنگی لازم با نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر از خروج افرادی که برای مصرف شخصی خود مقادیر اندکی مواد مخدر همراه دارند ممانعت به عمل می‌آید.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره منظم نبودن پروازهای عتبات عالیات نیز گفت: مجوزهای پروازهای عتبات عالیات به صورت روزانه صادر می‌شود و با تأخیر اندکی از سوی مسئولان عراقی در ارائه مجوز، پروازها لغو می‌شود.