سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرکت خدمات زیارتی آیت میامین

محدودیت ورود بانوان بدون محرم به عربستان شامل افراد ثبت نام شده

به‌دنبال سخت‌گیری‌های اخیر عربستان برای ورود بانوان زیر 45 سال بدون محارم‌شان در عمره‌ی امسال و اظهارات رییس سازمان حج و زیارت مبنی بر این‌که «خواهران زیر 45 سال متقاضی حج و عمره از این پس بدون همراه داشتن محارم، نمی‌توانند به این سفرها مشرف شوند»، مدیر روابط عمومی این سازمان گفت: این محدودیت‌ها به افرادی که پیش از این برای حج و عمره ثبت نام کرده‌اند، مربوط نمی‌شود. ...
 

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از ایسنا، از چند هفته‌ی پیش، بسیاری از بانوان ایرانی زیر 45 سال و حتی برخی خانم‌های متأهل که به‌تنهایی قصد انجام سفر عمره را داشتند، به‌دلیل صادر نشدن روادید توسط سفارت عربستان، به انجام این سفر در زمان اصلی موفق نشدند.

سازمان حج و زیارت وقوع این مسأله را که بدون اطلاع و هماهنگی رخ داده بود، ناشی از بروز اختلال در شبکه‌ی صدور روادید سفارت عربستان در ایران دانست. البته پس از پی‌گیری‌های مسؤولان سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه، اکنون این مشکل رفع شده و بانوان و همراهان آن‌ها که از این سفر بازمانده بودند، به ترتیب درحال اعزام به عربستان هستند.

اما درحالی‌که به‌نظر می‌رسید، این مشکل و اعمال محدودیت‌ها در عربستان رفع شده باشد، مصطفی خاکسار قهرودی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ چند روز پیش در گفت‌وگویی اظهار کرد: این سازمان در گذشته با اطلاع و توافق مقامات سعودی، از یک استثنای ویژه برای حل این معضل استفاده می‌کرد، به این شکل که مسأله‌ی نبود محرم همراه برخی خواهران، با معرفی مدیر کاروان در کنار آن‌ها حل می‌شد؛ اما مقامات عربستان سعودی یک‌ماه پیش، بدون اطلاع قبلی به اجرای دقیق مقررات مذکور تصمیم گرفتند.

او در ادامه‌ی سخنان خود گفت که به این ترتیب، خواهران زیر 45 سال متقاضی حج و عمره از این پس بدون همراه داشتن محارم، نمی‌توانند به این سفرها مشرف شوند.

این اتفاق درحالی رخ می‌دهد که هر سال تعداد زیادی از دانشجویان و دانش‌آموزان دختر به‌صورت کاروانی به عمره اعزام می‌شوند و در میان افرادی که برای عمره و حج از گذشته ثبت نام کرده‌اند، به‌طور قطع، بانوانی زیر 45 سال و بدون همراه محرم هستند و این نگرانی ایجاد می‌شود که روند اعزام این افراد با توجه به اقدام اخیر عربستان، چگونه خواهد بود؟

عبدالله نصیری ـ مدیر روابط عمومی سازمان حج و زیارت ـ در این‌باره به ایسنا، گفت: این محدودیت شامل افرادی که در گذشته ثبت نام کرده‌اند، نمی‌شود؛ اما برای افرادی که پس از این ثبت نام می‌کنند، شرایط جدیدی در نظر گرفته می‌شود که در فراخوانی اعلام می‌کنیم.

وی بیان کرد: عربستان تاکنون در این‌باره مشکلی ایجاد نکرده بود؛ اما اقدام بدون هماهنگی اخیر آن‌ها علاوه بر این‌که به سازمان حج و زیارت خسارت مالی زیادی وارد کرد، چون هتل‌ها و پروازهای زایران بازمانده از سفر عمره خالی ماندند و اکنون این سازمان برای این افراد هتل و پرواز فوق‌العاده بدون دریافت خسارتی از آن‌ها در نظر گرفته است، این زایران را نیز با فشار روحی و نگرانی مواجه کرد.

مدیر روابط عمومی سازمان حج و زیارت درباره‌ی روند اعزام گروه‌های دانشجویی و دانش‌آموزی دختر از سال آینده، با توجه به اقدام اخیر عربستان و اظهارات رییس این سازمان، اظهار داشت: هنوز در این‌باره تصمیم‌گیری نشده است.

نصیری درباره‌ی بانوانی که در گذشته برای عمره و حج ثبت نام کرده‌اند و در نوبت اعزام هستند و اکنون مشمول قانون عربستان می‌شوند، تأکید کرد: این مسأله حتما پی‌گیری می‌شود و ما اجازه نمی‌دهیم، وضع برای سال آینده به این شکل باقی بماند.