حاجی ها بخوانند/توصیه آیتالله استادی درباره ولیمه حجاج
حجاج با پرداخت نیمی از مبلغی که میخواهند برای میهمانی ها هزینه کنند به فقرا، حج خود را تکمیل کنند. اگر می خواهید پنج میلیون خرج کنید، دو میلیون خرج کنید؛ اگر میخواهید دو میلیون خرج کنید، یک میلیون خرج کنید و بقیه آن را به فقرا و مستمندان بدهید. این کار متمّم و مکمّل حج شما خواهد بود
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ خطیب جمعه قم در خطبه اول نماز جمعه هفته گذشته ، پس از توصیه مردم به تقوا، به بحث "تکبّر" پرداخت و قبول نکردن حرف حق را یکی از مصادیق بارز این رذیله اخلاقی برشمرد و گفت: «اسلام جلوی بحث را نگرفته است، اما گفتگویی صحیح است که مطابق اسلام باشد و به دشمنی و کدورت و قهر منجر نشود. در غیر این صورت، آن گفتگو مصداق تکبر است».
وی گوش نکردن به حرف دیگران یا مشاجره بین افراد خانواده، افراد جامعه، استادان، حوزویان، دانشگاهیان و احزاب سیاسی را بیتقوایی دانست و گفت: «اگر میخواهیم مسلمان واقعی و محب راستین اهلبیت (ع) باشیم باید اولاً به حرف دیگران گوش دهیم و ثانیاً اگر آن حرف، حق بود آن را قبول کنیم».
وی همچنین «مـِراء» را یکی دیگر از صفات ناپسند دانست و گفت: «کسی هم که حرف حق میزند، نباید دچار مراء شود و آن حرف را مدام تکرار کند و بحث را ادامه دهد. حضرت علی (ع) میفرمایند: "مراء، باعث دشمنی میشود". گاهی تنها گذاشتن فرد با خودش و تفکر او، بیش از ادامه دادن بحث مفید است».
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مسایل اخیر کشور هم اشاره کرد و گفت: «ادامه دادن بحثهای سیاسی گذشته در بین خانوادهها هم هیچ فایدهای ندارد و باید ترک شود».
امام جمعه قم در ابتدای خطبه دوم نماز از حضور پرشکوه مردم شهرهای مختلف کشور در راهپیمایی 13 آبان قدردانی کرد و درباره زمزمههای اخیر رابطه با آمریکا گفت: «شنیده میشود که عدهای از دور و نزدیک سخن از رابطه با آمریکا را به میان میآورند. مطابق قانون اساسی، تعیین سیاستهای کلی نظام با رهبر معظم انقلاب است و هر تصمیمی که ایشان بگیرند همگان باید تابع باشند. این مسأله هم جزء اختیارات رهبری است، نه دولت و مجلس. رهبر بزرگوار هم در سخنرانی اخیر خود موضع کشور را بدرستی بیان کردند و اعلام داشتند تا آمریکا و امثال آمریکا وضع خود را عوض نکنند امکان ندارد ملت و دولت ایران دست دوستی به سوی آنها دراز کنند».
آیت الله استادی به مراسم حج امسال هم پرداخت و به حجاج توصیه کرد: « حجاج و خانوادههای آنها از هماکنون برای بازگشت آنان برنامهریزی میکنند. از طرفی، در جامعه هم فقرا و مستمندان زیادی هستند. حجاج با پرداخت نیمی از مبلغی که میخواهند برای میهمانی ها هزینه کنند به فقرا، حج خود را تکمیل کنند. اگر می خواهید پنج میلیون خرج کنید، دو میلیون خرج کنید؛ اگر میخواهید دو میلیون خرج کنید، یک میلیون خرج کنید و بقیه آن را به فقرا و مستمندان بدهید. این کار متمّم و مکمّل حج شما خواهد بود».
این استاد عالی حوزه به هجدهمین اجلاس سراسری نماز که در قم برگزار شد نیز اشاره کرد و گفت: «خداوند در قرآن فرموده است که نماز از فحشاء و منکرات جلوگیری میکند؛ لذا میبینید جوانانی که با نماز و مسجد ارتباط دارند کمتر منحرف یا معتاد میشوند. البته اموری مثل ریشهکن کردن بیکاری یا ازدواج نیز در جلوگیری از فحشاء و منکرات دخیل است؛ اما نمیتوان منکر امور معنوی مثل نماز شد. همه باید به موضوع نماز توجه کنیم و در برنامهریزیهای خود اولویت ویژه برای نماز قرار دهیم».
امام جمعه قم در پایان به "طرح حرم تا جمکران" هم پرداخت و گفت: «این بین الحرمین که قرار است در قم ساخته شود باید مانند بین الحرمین حرم پیامبر(ص) تا بقیع در مدینه، یا بین الحرمین امام حسین (ع) تا حرم اباالفضل(ع) در کربلا، دارای معنویت باشد. نکند در این کار، امور اقتصادی بر امور معنوی غالب شود و ناگهان ما با خیابانی روبرو شویم که شایسته قم نباشد».
وی به سالگرد آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری اشاره کرد و گفت: «آن عالم بزرگ 90 سال پیش به قم هجرت کرد و حوزه را تأسیس نمود. امروز از برکت آثار وجودی آن مرد بزرگ، این حوزه به استغناء رسیده است و گذشته از تربیت صدها طلبه و محقق و مفسر و مرجع تقلید، فقط بیست هزار طلبه خارجی از 100 کشور به شکل حضوری و غیر حضوری در آن تحصیل میکنند؛ لذا این شهر باید الگو باشد. امروزه به برکت همین حوزه علمیه، قم به معنای واقعی کلمه خانه اهلبیت و عش آلمحمد (ص) شده است. اما متأسفانه وضع اخلاقی برخی از خیابانهای قم شایسته این شهر نیست».
وی خطاب به استاندار، شهردار و اعضای شورای شهر قم گفت: « نکند در طرح حرم تا حرم هم پاساژها و مراکزی ساخته شود و باعث فسق و فجور و نارضایتی امام زمان (عج) گردد. نکند این خیابان هم مانند برخی خیابانهای شهر موجب ناراحتی متدینین شود. حال که در شروع کار است باید خیابانی اسلامی و معنوی طراحی گردد».