سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرکت خدمات زیارتی آیت میامین

سلامت مسافران حج تمتع دوباره در فرودگاه کنترل میشود

معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: نظر پیشنهادی وزارت بهداشت این بود که حج تمتع امسال لغو شود اما حالا که قرار است عده‌ای به این سفر بروند، پزشکان وزارت بهداشت دوباره سلامت حجاج را قبل از سفر در فرودگاه کنترل می‌کنند.

حسن امامی رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس،‌ افزود: نظر و پیشنهاد وزارت بهداشت این بود که به علت پاندمی بیماری آنفلوانزای A و خطر گسترش و مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری، امسال هیچ کس به سفر حج تمتع نرود اما در هر صورت فعلاً در جلسه کشوری تصمیم گیری و جمع بندی این شده که تعداد محدودی اعزام شوند و البته مراقبت‌ها بیشتر شود.
وی در پاسخ به این پرسش که عده‌ای ممکن است با خرید و فروش فیش حج تمتع در بازار آزاد این محدودیت را از بین ببرند، گفت: بله، به همین علت با همکاری سازمان حج و زیارت تمهیداتی دیده‌ایم که این اتفاق نیفتند، ضمن اینکه در ایام اعزام به نوعی قرنطینه و فیلتر مجددی در فرودگاه خواهیم داشت که افرادی که به هر نحوی از فیلترهای اولیه عبور کرده‌اند با کنترل مدارک پزشکی‌شان دوباره مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرند تا مطمئن شویم شرایط اعزام شدگان قابل قبول است.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: توصیه ما به مردم این است که اگر شرایط لازم را ندارند، یعنی سالمند بالای 65 سال یا کودک زیر 12 سال هستند یا به یکی از بیماری‌های مزمن 14 گانه اعلام شده مانند، بیماری‌های قلبی، تنفسی، کلیوی یا دیابت مبتلا هستند یا زنان باردار برای سفر به حج تمتع اصرار نکنند و سعی نکنند از فیلتر پزشکان وزارت بهداشت در فرودگاه هم عبور کنند.
وی افزود:‌ البته با توجه به ازدحام و شلوغی فرودگاه‌ها شاید امکان کنترل مدارک پزشکی همه حجاج نباشد اما پرونده همه افرادی که نیاز به بررسی مجدد دارند، کنترل می‌شود و ممکن است از اعزام تعدادی از حجاج در فرودگاه ممانعت شود.
امامی رضوی درباره تدارکات لازم برای کنترل اپیدمی این بیماری با سرد شدن هوا گفت: بیمارستان‌های کشور از این نظر در حالت آماده باش هستند، و در صورتی که با موج جدید بیماری مواجه شویم به سرعت امکانات درمانی بسیج شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد، البته موارد بد حال که نیازمند بستری باشند زیاد نخواهد بود.
وی گفت: برای کنترل این بیماری نیازی به بسیج اورژانس پیش بیمارستانی نداریم اما اگر نیازمند تخت‌های بستری بیشتری باشیم، در آن شرایط ویژه با همکاری وزارت کشور و شهرداری‌ها ممکن است سالن ها و کمپ‌هایی را برای مراقبت از بیماران داشته باشیم، با این حال چون اکثر افراد مبتلا به آنفلوانزای A از نوع بد حال نخواهند بود و «خوش حال» محسوب می‌شوند، برنامه اصلی این است که برنامه مراقبت از منزل برای آنها تدارک شود.
معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: داروی درمان این بیماری نیز فقط توسط وزارت بهداشت داده می‌شود و در داروخانه‌ها عرضه نمی‌شود، چون دلایل واضحی وجود دارد که داروی آنتی ویروس باید در مواقع خاص و شدید بیماری تجویز شود که این کار توسط پزشکان متخصص وزارت بهداشت در مراکز درمان دولتی انجام می‌شود.
وی افزود: علاوه بر آن کادر پزشکی و درمانی، پرستاران و مسئولان بهداشتی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز ‌در سراسر کشور آموزشهای لازم را برای کنترل این بیماری می‌بینند.