شرکت خدمات زیارتی آیت میامین

زائرین قم و مشهد مواظب باشند

جام جم آنلاین: در حال حاضر در کنار لغو حج عمره ماه رمضان و درواقع محدودیت سفر به عربستان که بیش از 2000 بیمار آنفلوآنزای خوکی دارد ، توجه به محدودیت سفر سایر زائران به کشور ما بیش از پیش به ذهن می‌رسد ، بخصوص که تعداد زائران کشورهای همسایه و حاشیه خلیج‌فارس ازجمله عراق به قم یا مشهد زیاد است.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص این موضوع می‌گوید: با توجه به پاسگاه‌های مراقبت مرزی ما در مناطق مرزی و همچنین مراقبت‌های موجود در فرودگاه‌ها و معاینه بیماران مشکوک، احتمال ورود بیماران کم است؛ با این حال اگر موارد مسافران بیمار از عراق زیاد باشد، می‌توان همچون حج، سفر زائران عراقی به کشور را محدود کرد.

دکتر محمود نبوی با اعلام این مطلب به «جام‌جم» اظهار می‌کند: به دلیل همه‌گیری این بیماری در دنیا نمی‌توان مرزهای هوایی و زمینی کشورها را محدود کرد و برخورد دنیا با این بیماری به این شکل نیست.

این اظهارنظر در حالی مطرح می‌شود که مسافرانی از کشور‌های شرق آسیا در حالی به کشور ما می‌آیند که هیچ اقدام نظارتی در فرودگاه‌های کشور برای تست سلامت آنها صورت نمی‌گیرد.

یکی از مسافران کشور چین می‌گوید: زمانی که از چین برمی‌گشتم، سرما خورده بودم اما با این حال در فرودگاه امام هیچ کنترلی نبود و کسی نظارتی بر ورود ما به کشور نداشت.

علاوه بر این، یکی از کارکنان بیمارستانی خصوصی در تهران به «جام‌جم» می‌گوید: تعداد بیمارانی که در قالب توریسم درمانی از کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس به ایران می‌آیند و در این بیمارستان برای اعمال جراحی زیبایی و درمانی بستری می‌شوند، زیاد است، اما کسی بر این موضوع که این افراد ممکن است مبتلا به این نوع از آنفلوآنزا باشند، نظارتی ندارد.معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این‌که امکان دارد علائم بیماری در فرد مبتلا هنگام ورود به کشور ظاهر نشده باشد، ادامه می‌دهد: ماموران بهداشتی به همه مسافران بروشورهای اطلاع‌رسانی می‌دهند و از آنان می‌خواهند به محض بروز علائم بیماری به مراکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت معاینه قرار بگیرند.

نبوی با اشاره به وجود واحدهای قرنطینه در فرودگاه‌های بین‌المللی کشور به منظور کنترل بیماری آنفلوآنزای نوعA می‌گوید: مرزهای کشور به تناسب درجه‌بندی آنها که شامل یک، دو و سه می‌شود، تحت مراقبت و کنترل هستند.

نحوه شناسایی افراد مشکوک

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در خصوص نحوه شناسایی و درمان افراد مشکوک مبتلا به ویروس آنفلوآنزای نوعA در فرودگاه‌های کشور، می‌گوید: ماموران مستقر در فرودگاه‌ها از افرادی که هیچ گونه علائمی از بیماری ندارند، می خواهند در صورتی که ظرف مدت یک هفته علائم بیماری آنفلوآنزا در آنها ظاهر شد، به مراکز اعلام شده، مراجعه کنند.دکتر محمدمهدی گویا در ارتباط با وضعیت افرادی که علائم خفیف بیماری را دارند، ادامه می‌دهد: از ترشحات حلق این افراد نمونه‌گیری و به آنها گفته می‌شود که در صورت تشدید بیماری، طی روزهای آینده حتما با مراکز اعلام شده تماس بگیرند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: تیم‌های بهداشتی مستقر در فرودگاه‌ها از افرادی که علائم شدید بیماری را دارند، معاینه به عمل آورده، در صورت نیاز آنها را به مراکز درمانی اعزام می‌کنند.بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا 2 سال آینده تعداد مبتلایان آنفلوآنزای نوعA در دنیا به 2 میلیارد نفر می‌رسد.گویا با تاکید بر رعایت بهداشت فردی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس نوعA در کشور، از هموطنان خواست از دست دادن و روبوسی با افراد مبتلا به طور جدی خودداری کنند و به طور مرتب دست‌های خود را بشویند.

14 تا 24 میلیون خفیف یا شدید

تعداد مبتلایان آنفلوآنزای نوع A موسوم به آنفلوآنزای خوکی به 1000 نفر که برسد، نشان‌دهنده ورود، گسترش و همه‌گیری بیماری در کشور است و از آن به بعد نظام سلامت بیشتر بر اپیدمیولوژی، علائم تطبیقی این بیماری و گسترش اقدامات آموزشی و پیشگیرانه می‌پردازد تا آمارگیری و اعلام تعداد مبتلایان، چرا که این بیماری 14 تا 24 میلیون ایرانی را به شکل خفیف یا شدید مبتلا خواهد کرد.

نبوی می‌گوید: آنفلوآنزای فصلی سالانه حدود 5 تا 15 درصد افراد جامعه را مبتلا می‌کند که در جمعیت 70 میلیونی ما سالانه حدود 5 تا 10 میلیون بیمار است، اما آنفلوآنزای نوع A بیست تا 30 درصد جامعه را مبتلا می‌کند که در کشور ما حدود 14 تا 24 میلیون نفر خواهد بود.

او به ابلاغ دستورالعمل‌های این بیماری در سراسر کشور اشاره و اظهار می‌کند: در هر کجای کشور که موارد مشکوک به این بیماری دیده شود، مورد به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی می‌شود.

نبوی به اقدامات و همکاری وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش، شهرداری‌ها و صداوسیما اشاره می‌کند و می‌گوید: اقدامات آموزشی و آگاهی دادن به مردم نسبت به پیشگیری و درمان بیماری در اولویت این همکاری‌هاست.