خاکسار قهرودی: افرادی که بدون عذر قابل قبول، دیرهنگام انصراف می
رئیس سازمان حج و زیارت دیشب در گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما حاضر شد و به ابهامات طرح شده پاسخ گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت ؛ در این جلسه که نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، دکتر شهریاری حضور داشت و تعدادی از دست اندر کاران وزارت بهداشت، به ارائه نظرات کارشناسی خود پرداختند؛ قهرودی از حساسیت بالای مسئولان ذیربط، در خصوص تأمین امنیت بهداشتی جامعه تشکر کرد.
وی افزود: کمیته آنفلوآنزای کشوری در دولت، به طور جدی این موضوع را با مسئولیت مستقیم وزارت بهداشت رصد می کند. تاکنون نتیجه این نشست ها، اعمال محدودیت در سفر عمره بوده که به محض ابلاغ از طرف دولت، در سازمان حج و زیارت اجرا شده است.
قهرودی در ادامه، به تکمیل و تصحیح خبر شایع شده دریافت خسارت پرداخت و گفت: از افرادی که در محدوده سنی زیر 5 سال و بالای 65 سال هستند و بیماران و همراهانشان، هیچ گونه خسارتی دریافت نمی شود و تنها، از افرادی که بدون عذر قابل قبول، دیر هنگام اعلام انصراف می کنند و امکان جایگزینیشان وجود ندارد، به دلیل تعهداتی که نسبت به شرکت های خدماتی ایرانی و عربی داریم، خسارت می گیریم.
رئیس سازمان حج و زیارت تأکید کرد: پرداخت هزینه های درمان از سوی بیمه، برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزای نوع آ، پس از بازگشت از عمره، محدودیت زمانی ندارد.
قهرودی با بیان این که هم ایجاد و هم رفع موانع امنیت جامعه، مستلزم صرف هزینه است؛ تصریح کرد: هنگامی که بحث سلامت مردم در میان باشد، هزینه برای ما و نظام مهم نیست و اصلاً اسم آن را، خسارت نمی گذاریم؛ ولی صحبت این جا است که برای سلب حق تشرف یک نفر، نیاز به مجوز قانونی داریم.
وی گفت: حتی مراجع هم، نظرشان این است که بر اساس تصمیم عقلایی، اگر ضریب خطر بالا باشد؛ سفر حج ممنوع می شود.
رئیس سازمان حج وزیارت با اشاره به هماهنگی خوب این سازمان و وزارت بهداشت، اظهار داشت: این وزارتخانه، محدودیتی برای اعزام به عتبات اعلام نکرده است؛ اما چنانچه در جلسه چهارشنبه کمیته ویژه آنفلوآنزای کشوری، نسبت به هر نوع محدودیتی برای اعزام زائران، تصمیم گیری و به سازمان ابلاغ شود، بلافاصله اجرا خواهد شد.
قهرودی در پایان گفت: از 830 هزار نفر زائر عمره امسال، کمتر از 30 هزار نفر، سهم ماه مبارک رمضان است و 30 هزار نفر نیز قرار است در روزهای باقی مانده از ماه شعبان مشرف شوند که کمتر از 10 روز در عربستان می مانند. آنچنان نیست که در کنار این همه سفر خارجی، تنها با اعزام این 30 هزار نفر، چیز وحشتناکی اتفاق بیفتد و اگر این ها نروند؛ همه چیز حل شود !