سازمان حج افراد منصرف از سفر عمره را جریمه میکند
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از جریمه شدن افراد منصرف شده از سفر عمره توسط سازمان حج و زیارت گفت: تمام سفرهای غیر ضرور زیارتی و سیاحتی به کشورهای آلوده تا اطلاع ثانوی باید متوقف شود.
علیرضا مرندی، وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو کمیسیون بهداشتودرمان مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: تناقضی در کنترل بیماری آنفلوانزای نوع A در کشور وجود دارد از طرفی همه بر اهمیت و خطر این بیماری اذعان دارند و میدانیم که این بیماری عوارض زیادی دارد، به سرعت منتشر میشود و حتی در مواردی جان انسانها را میگیرد اما واقعاً در آموزش فراگیر مردم و پیشگیری از این بیماری لنگ میزنیم و اقدام مناسبی از این نظر در کشور انجام نمیشود.
وی گفت: همه تلاش مسئولان در خرید دستگاههای گران قیمت است، مثلاً الان دارند تلاش میکنند تختهای ویژه تنفسی برای افراد مبتلا به این نوع بیماریها خریداری کنند در حالی که هزینه درمان و خرید این دستگاهها چندین برابر هزینه پیشگیری و کنترل بیماری است که با آگاهی بخشی به مردم محقق میشود.
وی افزود: درباره سفر به خارج و به خصوص سفرهای زیارتی از جمله به عربستان نیز باید گفت، ما در اسلام حکمی داریم که اگر یک عمل واجب مثل روزه برای سلامت انسان مضر باشد باید متوقف شود و بلکه حرام است، حالا چه رسد به یک کار مستحبی یا سفر تفریحی یا سفر عمره که واجب نیست.
وی گفت: متأسفانه سازمان حج و زیارت به جای اینکه به افرادی که نمیخواهند به این سفر بروند، کمک کند تا سفرشان را لغو کنند، افرادی را که میخواهند انصراف دهند را جریمه میکند، سازمان حج اعلام کرده است که به جز گروههای ممنوعه اعلام شده افراد عادی باید حداکثر تا 15 روز قبل از سفر عمره انصراف خود را اعلام کنند در غیر این صورت اگر بخواهند انصراف دهند، باید جریمه بپردازند و هر چه این زمان کمتر شود، میزان جریمه بیشتر میشود یا نوبتشان میسوزد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: به نظر من دولت باید هر چه زودتر تصمیمی اتخاد کند که همه سفرهای غیر ضرور به کشورهای آلوده متوقف شود و به حداقل برسد. این مسئله به خصوص در مورد سفر عمره یا حتی سفر به عتبات عالیات در عراق و سوریه اهمیت دارد، هر کشوری باید وضع خودش را در نظر بگیرد، ممکن است مصر، عراق یا سوریه نتوانند این کار را بکنند چون تعداد زیادی جهانگرد دارند و ممکن است ضرر اقتصادی زیادی را متحمل شوند ولی ما که جهانگردی نداریم.
وزیر سابق بهداشت اضافه کرد: فعلاً باید سفر عمره و سفرهای غیرضرور به کشورهای آلوده متوقف شوند و بعداً نیز باید با توجه به شرایط درباره حج تمتع موضوع بررسی و تصمیم گیری شود، سازمان حج و زیارت نیز نباید افرادی که از سفر عمره انصراف میدهند را جریمه کند، تا زمانی که واکسن این بیماری در اختیارمان باشد.
وی گفت: گفته میشود، واکسن بیماری آنفلوانزای جدید ممکن است تا اواخر سال میلادی به تولید برسد، در آن صورت میتوانیم مسافران زیارتی و سیاحتی به خارج را واکسن بزنیم و بگذاریم هر جا که خواستند بروند، اما در شرایط فعلی این مسافرتها جان انسانها را به خطر می اندازد به خصوص سفر عمره که بیشتر افراد متدین و روحانیان را در معرض خطر قرار میدهد و با روبوسی و دست دادن بیماری به اطرافیان آنها و کل جامعه منتقل میشود.